Okategoriserade

Hjortgården, vildmarksleden.

Vet inte om jag valde just den leden för att jag gillade namnet, nej det var nog distansen, men jag var väldigt nöjd över namnet hursomhelst.
Jag behövde handla lite grejer i Alingsås, så när jag ändå skulle dit passade jag på att kolla in ett av deras naturreservat, Hjortgården.
Något som verkar snurra runt i löpkretsar verkar vara det här med tid, personbästan, kilometertider osv. JAg tror det indirekt stressade mig förr i tiden att bara sträva längre och fortare hela tiden, vilket resulterade i ”nä det här är inte roligt” och jag började plantera om blommor istället typ.
Men vet ni, man kan springa med klocka på olika sätt. Det går att räkna en sträcka på så många sätt.

Dessa tio kilometrar var fulla av: sjöar, trädvindsbrus, flås, rötter, gröna träd, svett, kissepauser, magiska utsiktsplatser, pirr, uppförsbackar, frisk luft, utmaningar, ro, jävlaranamma, puls, lugn.

Jag älskar att springa och inte riktigt veta vad jag har framför mig, men det är helt klart en underlättning om man kan planera sin rutt lite. Med alla uppförsbackar rundan bjöd på var jag tacksam att min bättre hälft påmint mig om Hjortgårdens ”lite kuperade” tillstånd denna gång .
Ja det var fan 8km uppför, 500m klättring, 500 m brant nedför och 1km halvnerför eler plant. Jag överdriver kanske ingenting ens.

De senaste månaderna har jag lagt en hel del tid på att stärka mina höfter. I början gjorde det mer ont, men jag vågade lita på att jag lagt upp rätt träning och fortsatte. Innan har jag fått ont i höfterna efter kanske 2km, så med alla uppförsbackar i Hjortgården blev detta ett rejält prov. Det var inte förrän efter 8km jag började känna av lite i vä sida, och det var mer en trötthet, inte stickande smärta. Är så himla glad för detta!
Så det blir ett bevis för mig att min träning funkar, jag har hittat några nyckelbitar att jobba med och kan nu planera vidare för nästa fas, tjoho!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s